Študenti Univerze v Padovi na intenzivnih terenskih vajah z društvom Morigenos

Društvo Morigenos je gostilo študente Univerze v Padovi, ki so se udeležili terenskih vaj v okviru magistrskega študija Conservation Medicine of Aquatic Animals. Od 3. do 6. julija so se študenti udeležili intenzivnega programa, kjer so spoznavali različne raziskovalne metode, kot so raziskovanje delfinov s kopnega in čolna, fotoidentifikacija, bioakustika, in imeli priložnost spoznati “naše” delfine tudi v živo.

 
Pod vodstvom ekipe društva Morigenos so študenti pridobili praktične izkušnje ter poglobili svoje znanje o ekologiji delfinov in prizadevanjih za njihovo ohranitev. Preko različnih predavanj, zbiranja podatkov in opazovanja so študenti izboljšali svoje razumevanje, zakaj je pomembno izvajati raziskovalno delo ter varovati in ohranjati morski ekosistem. Terensko delo smo zaključili z vodeno razpravo o kitolovu, ki je študente vzpodbudila k raziskovanju različnih perspektiv.

 
Zelo smo ponosni, da nas je Univerza v Padovi povabila k sodelovanju, ki nam je omogočilo, da smo študentom lahko predstavili in jih vključili v naše raziskovalno delo. Veselimo se nadaljnjih partnerstev, ki vzpodbujajo izobraževanje, navdihujejo bodoče znanstvenike in prispevajo k ohranjanju morskih organizmov in njihovih habitatov.