PODPRITE NAS

Kaj počnemo

 

 

Raziskovanje

Delfini so plenilci na samem vrhu morskega prehranjevalnega spleta, zato imajo v morskem ekosistemu pomembno vlogo.
Namen raziskovalnih dejavnosti je podati znanstveno osnovo za učinkovito varstvo delfinov in njihovega habitata s stalnim monitoringom in identifikacijo glavnih groženj tem živalim.
Z učinkovitim varstvom delfinov lahko bolje varujemo celotni morski ekosistem, od katerega smo odvisni tudi ljudje. Prav tako pomemben namen raziskovanja je širjenje znanja o biotski pestrosti naših morij.
IZVEDITE VEČ

Izobraževanje in ozaveščanje

Preprosto pravilo v varstvu narave pravi, da varuješ tisto, kar poznaš.
Zato se moramo zavedati, kako zelo pomembno je morje in njegova biotska raznovrstnost, ter zakaj ga moramo ohranjati. Slovensko morje ni zgolj skrb ljudi, ki ob njem živijo, temveč vseh nas. Zato v društvu Morigenos veliko pozornosti namenjamo izobraževanju in ozaveščanju javnosti o biologiji delfinov in odgovornem ravnanju z morskim ekosistemom.
V ta namen izvajamo predavanja, delavnice in naravoslovne dni ter organiziramo različne dogodke (Dan delfinov, Noč delfinov, razstave in filmske večere), na katerih seznanjamo širšo slovensko javnost z dejstvom, da delfini živijo tudi v slovenskem morju ter predstavljamo poslanstvo in delo društva Morigenos.
IZVEDITE VEČ