Pa jo imamo – našo svežo jubilejno grafično podobo!

Morigenos – slovensko društvo za morske sesalce že vrsto let raziskuje življenje delfinov v Tržaškem zalivu ter krmari v znanstveno-raziskovalnih vodah. Preko številnih aktivnosti preučuje, izobražuje in ozavešča o pomenu varstva okolja, ohranjanja narave in biotske raznovrstnosti.

Letošnje leto je za društvo Morigenos pomembno, saj praznujemo 20 let od svoje ustanovitve. 20 let projektov, dela, povezovanja, raziskovanja, poročanja, objav, učenja, izobraževanja, ozaveščanja, spoznavanja z delfini, spoznavanja njihovih zgodb, njihovega življenja.

V ta namen smo želeli osvežiti naš videz ter priložnost za sodelovanje ponuditi tudi širši javnosti. Objavili smo natečaj za jubilejno grafično podobo društva Morigenos. Odziv je bil presenetljiv, izbira pa zelo težka – prav zato smo se odločili, da bo zmagovalcev več.

Z veseljem razkrivamo, kdo nas je s svojim predlogom najbolj navdušil:

  • Barbara Kogoj je oblikovala zmagovalni jubilejni logotip društva Morigenos,
  • Pika – Barbara Ciuha in Jan Golobič sta predlagala dva čudovita motiva za nove Morigenos majčke.

Nov logotip bo služil kot enoletni predstavitveni element društva. Nove majice pa bodo kot darilo dobili vsi, ki naše delo podpirate s tem, ko simbolično posvojite delfina. Več o posvojitvah lahko izveste na https://www.morigenos.org/posvojite-delfina-iz-slovenskega-morja/

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za prispevek, trud in čas, namenjen sodelovanju v natečaju. Vsem zmagovalcem pa iskreno čestitamo!