Letna skupščina in delavnice MedPAN z naslovom – Morska zavarovana območja soočena z onesnaženjem v Sredozemlju: razmišljanje preko meja

Združenje upravljavcev  sredozemskih morskih zavarovanih območij MedPAN v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, Krajinskim parkom Strunjan in s pomočjo slovenskega društva za morske sesalce – Morigenos, organizira letno skupščino združenja upravljavcev sredozemskih morskih zavarovanih območij, ki bo potekala 27. novembra 2017 v Izoli. MedPAN združuje danes že preko 100 članov in partnerjev iz 18 sredozemskih držav.

Program letne skupščine MedPAN

Istočasno bo med 28. novembrom in 1. decembrom 2017 v kulturnem domu Izola potekala delavnica MedPAN na temo morskih zavarovanih območij in onesnaževanja ter srečanje projektnih partnerjev projekta ACT4LITTER .

Program delavnice MedPAN in konference ACT4LITTER

Združenje MedPAN koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju. V skladu s svojo strategijo, sprejeto za obdobje 2013-2017, organizira redna letna strokovna srečanja, na katerih upravljavci, partnerji in drugi deležniki izmenjujejo izkušnje in informacije v zvezi z različnimi vidiki upravljanja morskih zavarovanih območij.

Pri organizaciji dogodkov sodeluje tudi društvo Morigenos, partner združenja MedPAN.