Loading

« Vsi

  • To je star dogodek.

ČISTA OBALA

15. septembra 2018 @ 10:00 - 14:00

Za MORJE brez ODPADKA!

Vsako leto smo se pri Morigenosu udeležili čistilne akcije Čista obala. Tudi letošnje ni izjema. Edina novost je, da tokrat ne bomo prisotni samo na kopnem, ampak bomo odpadke pobirali tudi s plovilom na morju.

Čista obala je ČISTILNA AKCIJA, ki že deveto leto poteka na območju slovenskih obalnih občin. Kot vsako leto je organizirana v sklopu največje svetovne prostovoljne čistilne akcije obal, morij in jezer, ki jo koordinira Ocean Conservancy.

Posebnost čiščenja obal na način ICC (International Coastal Cleanup) je v tem, da se obale ne samo čistijo, ampak se pri tem zbira tudi podatke o količinah in tipu zbranih odpadkov.

Čiščenje poteka po skupinah (5 – 10 ljudi v skupini), v katerih eden izmed prostovoljcev beleži odpadke, medtem ko drugi čistijo. Vsaka lokacija ima svojega koordinatorja, ki zbira podatke, ki so objavljeni v letnem poročilu.

Vabljeni VSI + vaši prijatelji 🙂

PRIJAVE se zbirajo do 13.9. na elektronski pošti
uros.robic@izvrs.si

Akcija je organizirana pod okriljem Inštituta za vode Republike Slovenije, Ministrstva za okolje in prostor ter Zavoda TRI – NITI. Letos se pridružujemo vseslovenski akciji OČISTIMO SLOVENIJO pod okriljem Ekologov brez meja.

Program:

10 – 12h ČIŠČENJE OBALE (slovenska obala)
12 – 14h Družabni del na plaži Strunjan.

Podrobnosti

Datum:
15. septembra 2018
Čas:
10:00 - 14:00

Prizorišče

Strunjan
Slovenija + Google Map
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2104861939836983/