Nazadnje obnovljeno: 23. 9. 2015
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________23. 9. 2015

Morigenos na Radiu Slovenija

Predsednik društva Morigenos Tilen Genov je včeraj kot gost na Radiu Slovenija spregovoril na temo "Sočutje in empatija nista lastna le ljudem". Vabljeni k poslušanju na tej povezavi.


23. 9. 2015

Društvo Morigenos na festivalu Lupa

Društvo Morigenos bo tudi letos sodelovalo na vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij Lupa, ki bo v četrtek, 24. septembra 2015, od 11. do 20. ure v Ljubljani na Prešernovem trgu in v njegovi bližnji okolici.

Vabimo vas, da obiščete našo stojnico na Stritarjevi ulici (pri trgovini Filipov dvorec) in pobliže spoznate delo društva Morigenos.

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij, ki se v vsej svoji barvitosti, pestrosti, raznolikosti in dinamičnosti predstavijo širši javnosti s stojnic in z odra. 

Več o dogodku najdete tukaj.


21. 9. 2015

Teden Sredozemske obale 21.–27. september 2015

V Sloveniji od leta 2013 obeležujemo 25. september, Dan Sredozemske obale. Letos so organizatorji – Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve in Univerzo na Primorskem ob podpori Mestne občine Koper – program še obogatili in pripravili Teden Sredozemske obale. Tako bodo med 21. in 27. septembrom 2015 potekali različni dogodki, vezani na obalo in morje.

Društvo Morigenos v Tednu Sredozemske obale sodeluje z razstavo fotografij delfinov iz slovenskega morja na lesu, ki bo v preddverju Univerze na Primorskem (Palača Armerija, Titov trg 4, Koper) na ogled do 2. oktobra 2015 (od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure).

Na Dan sredozemske obale, 25. 9. 2015, bo potekal posvet »Izvajanje Jadransko-jonske makroregionalne strategije v Sloveniji – Izzivi in priložnosti«. Društvo Morigenos bo na posvetu sodelovalo v sklopu predstavitev novih pobud in projektov oz. dobrih praks s predavanjem »Raziskovanje in varstvo delfinov ob slovenski obali«. Na ogled bo tudi izobraževalna razstava "Delfini iz slovenskega morja". 


Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2015 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju