Nazadnje obnovljeno: 8. 1. 2015
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________8. 1. 2015

Morigenos postal partner organizacij MedPAN in World Cetacean Alliance

V društvu Morigenos si ves čas prizadevamo, da je naše delo strokovno, kakovostno in odprto širši javnosti. Ponosni smo, da je naš trud ponovno nagrajen in da lahko na seznam naših partnerskih organizacij dodamo še MedPAN, ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju, in World Cetacean Alliance, največje svetovno partnerstvo, ki deluje na področju varstva kitov, delfinov in pliskavk. 
Obema organizacijama se zahvaljujemo za sprejem med partnerje ter se že veselimo novih izzivov.  

 
5. 1. 2015

Prvo opažanje leta 2015

Po lanskih 100 opažanjih smo že spet v akciji. Včeraj smo namreč znova imeli čudovito srečanje z našimi delfinskimi prijatelji. Med njimi sta bila tudi Daphne in njen mali Capri, ki je videti zdrav in vesel. Hvala kolegom iz piranske izpostave Uprave RS za pomorstvo, ki so nas obvestili o opažanju. Če tudi vi opazite delfine, nas pokličite na 031 77 10 77. Leto se je torej začelo dobro, letos pa računamo na 123 opažanj! :)


24. 12. 2014

Srečno 2015!

 

 


Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2015 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju