Nazadnje obnovljeno: 20. 7. 2016
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________20. 7. 2016
 
»Moji, tvoji, naši delfini« - 10. Dan delfinov

Dan delfinov bo v soboto, 20.8.2016 na Tartinijevem trgu v Piranu. Pripravili bomo pestro dogajanje in se že veselimo vaše družbe.

Podroben program vam razkrijemo kmalu!


 
13. 7. 2016
 
Na drugi Earthwatch ekspediciji opazovali tudi delfinjega mladiča

Prejšnjo sredo smo uspešno zaključili drugo letošnjo raziskovalno odpravo v sodelovanju med društvom Morigenos in inštitutom Earthwatch, v okviru programa Tracking dolphins in the Adriatic Sea.

Zabeležili smo 8 opažanj delfinov in zbrali veliko podatkov. Družbo so nam delali tako dobro znani delfini kot tudi nekateri manj pogosto opaženi. Med drugim smo spremljali Moni z novorojenčkom in njune prijatelje ter Nevia.

Začela se je že tretja raziskovalna odprava, ki je tokrat namenjena mladim med 16. in 18. letom.

Še vedno pa vabimo študente iz Slovenije in drugih držav regije, da se nam v avgustu in septembru pridružijo na naših raziskovalnih taborih, ki so namenjeni praktičnemu usposabljanju s področja morskih sesalcev in varstvene biologije.
Več informacij najdete tukaj.  


 
7. 7. 2016
 
»Ustvari si poletje« tudi z društvom Morigenos

Na povabilo Okolja Piran, d. o. o., ki v letošnjih poletnih mesecih na Centralni plaži Portorož organizira različne dejavnosti pod sloganom »Ustvari si poletje«, se bo v juliju, avgustu in septembru na portoroški plaži predstavilo tudi društvo Morigenos.

Že naslednji dve julijski nedelji, 10. in 17. julija, vas vabimo, da med 11. in 12. uro obiščete našo info-stojnico, za najmlajše pa bo potekala otroška ustvarjalna delavnica na temo morja in delfinov.
Z vami bomo še 7., 21., in 28. avgusta ter 18. septembra 2016.

Veselimo se vaše družbe!

 
 
 
 
 

Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2016 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju