Nazadnje obnovljeno: 28. 5. 2015
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________28. 5. 2015

Društvo Morigenos na Pristaniškem dnevu 2015

Društvo Morigenos se bo v soboto, 30. maja 2015, v okviru projekta  "S pristaniščem živijo tudi naši delfini", ki ga finančno podpira sklad "Živeti s pristaniščem" Luke Koper, d. d., predstavilo na letošnjem Pristaniškem dnevu v Kopru.

Osrednje prizorišče bo Ukmarjev trg v Kopru, kjer boste od 10. do 15. ure na naši stojnici lahko pobliže spoznali "Slovenski projekt za delfine" ter tudi posvojili delfina in postali podporni člani društva. Otroci bodo naše delfine lahko spoznali preko igre v ustvarjalno-igralnem kotičku. Na ogled pa bo tudi zanimiva izobraževalna razstava o delfinih v slovenskem morju, ki v sliki in besedi na poljuden način, primeren za vse generacije, predstavlja življenje in raziskovanje delfinov.

Več o dogajanju na Pristaniškem dnevu 2015 na www.zivetispristaniscem.si

Vljudno vabljeni!


19. 5. 2015

Sodelujte pri raziskovanju delfinov v slovenskem morju!

Tudi letos vas vabimo, da sodelujete pri raziskovanju delfinov v slovenskem morju.

V letu 2015 se lahko vsi zainteresirani v naše delo vključite preko dveh programov. Prvi program je »Expedition - Tracking Dolphins in the Adriatic Sea«, ki poteka v sodelovanju z inštitutom Earthwatch.
Več o tem programu najdete tukaj.

Drugi program pa je poletna raziskovalna šola, ki je namenjena predvsem udeležencem iz Slovenije in jadranske regije in zasnovana kot usposabljanje na področju morskih sesalcev, znanosti in varstvene biologije za mlade. Poletna raziskovalna šola bo potekala v dveh terminih, in sicer od 27. julija do 5. avgusta 2015 ter od 10.  do 19. avgusta 2015. Cena 10-dnevnega programa, ki vključuje bivanje in prehrano v raziskovalni bazi društva, terensko delo, predavanja, strokovno vodenje in usposabljanje ter nezgodno zavarovanje, znaša 400 €.

Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno. 


14. 5. 2015

Društvo Morigenos gost Kluba ZOO

Društvo Morigenos se bo na predvečer Mednarodnega dne biotske raznovrstnosti predstavilo v ljubljanskem Klubu ZOO.

V ZOO so se namreč odločili, da bodo posvojili delfina iz slovenskega morja, v počastitev novega družinskega člana pa so nas povabili, da raziskovanje delfinov ob slovenski obali tudi predstavimo. 

Zato vljudno vabljeni v četrtek, 21. maja 2015, ob 20. uri v Klub ZOO (Tržaška 2, Ljubljana) na predavanje "Raziskovanje in varstvo delfinov v slovenskem morju"; predavala bo raziskovalka in podpredsednica društva Polona Kotnjek. 

Večer, na katerem boste tudi vi lahko posvojili enega izmed naših delfinov, se bo nadaljeval z druženjem ob tech-house hawaii ritmih.

Se vidimo!

 

 
 
 


Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2015 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju