Nazadnje obnovljeno: 1. 8. 2015
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________1. 8. 2015

Tudi letošnji dan delfinov navdušil

Preteklo soboto, 25. 7., se je na 9. Dnevu delfinov v Piranu z nami zabavala in izobraževala pisana druščina najmlajših, mladih in malo manj mladih z vseh koncev Slovenije.
Na naši info-točki na Tartinijevem trgu je bilo ves čas živahno, saj so obiskovalci imeli veliko vprašanj tako o delfinih kot tudi o slovenskem morju nasploh. V društvu smo pridobili kar nekaj novih podpornih članov, naši delfini pa so v sklopu akcije »Posvojite delfina« dobili nove botre.
Otroci so z navdušenjem risali, barvali in sestavljali najrazličnejše delfine na ustvarjalnih delavnicah, veliko pozornosti vseh generacij pa sta pritegnili tudi obe razstavi. Raziskovalno delo društva in zanimivosti o življenju delfinov iz slovenskega morja smo predstavili in prikazali na dveh izletih z ladjico Solinarko in ob obisku zvonika piranske cerkve ter na kratkem predavanju.
Pestro popoldne se je v večernih urah nadaljevalo z odličnim rock koncertom glasbenih skupin Charlie Butter Fly  iz Kočevja in Eclipse of Time iz sosednje Hrvaške.
Kot poseben gost se nam je na letošnjem dnevu pridružil Klemen Bunderla, ki je prav tako postal posvojitelj delfina iz slovenskega morja – eno leto mu bo družbo delal Kai.


17. 7. 2015

9. Dan delfinov

Pridružite se nam v soboto, 25. julija 2015, v Piranu!

Program prireditve v slovenščini, angleščini in italijanščini najdete na tej povezavi.

IX giornata dei delfini

Siete gentilmente invitati a Pirano Sabato, 25 luglio 2015!
Il programma in lingua slovena, italiana e inglese troverete qui.


16. 7. 2015

Morigenos in Svet ptic

V poletni številki revije Svet ptic, ki jo izdaja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), si lahko tokrat preberete tudi prispevek o delfinih ob slovenski obali. Revija je dostopna na tej povezavi.

Prijetno branje!

 
 


Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2015 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju