Nazadnje obnovljeno: 26. 11. 2014
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________26. 11. 2014

3. Noč delfinov

Vljudno vas vabimo na 3. Noč delfinov, prednovoletno druženje društva Morigenos s starimi in novimi podporniki, posvojitelji, projektnimi partnerji, donatorji, sodelavci, člani in vsemi prijatelji morja.

Snidemo se v četrtek, 11. decembra 2014, ob 18.30 v Rdeči dvorani Kavarne Slamič na Kersnikovi 1 v Ljubljani.

Tilen Genov, predsednik društva, bo v sliki in besedi predstavil delo društva in novosti iz življenja "naših" delfinov v letu 2014. Pridružili sem nam bosta ambasadorka slovenskih delfinov Sara Savnik, Look of the Nations in Miss Universe 2013, in nova glasnica projekta Krilca Cristy Žmahar, pisateljica in duhovna motivatorka. Ker brez dobre glasbe seveda ne gre, bo z nami XXL vokalna skupina Tomaža Kozlevčarja. Da pa bo vse teklo kot mora, bo poskrbel voditelj Klemen Bunderla.

Seveda pa smo pripravili še nekaj presenečenj …

Vaša "vstopnica" na dogodek je donacija v vrednosti 5 evrov, ki vam bo prinesla tudi lepo darilo.

Veselimo se vaše družbe!

Kavarna Slamič je v središču Ljubljane, do koder peljejo vsi avtobusi LPP, najbližji postajališči pa sta Hotel Lev/Kolizej in Bavarski dvor/Kozolec.
Avto lahko najbližje parkirate na parkirišču Tivoli in v parkirni hiši Kozolec (pri Bavarskem dvoru). Predlagamo pa tudi parkirišča P+R Dolgi most, P+R Stožice in P+R Studenec, s katerih potem nadaljujete pot z mestnim avtobusom. 


 
24. 11. 2014

Morigenos na Nanosu

Tudi raziskovalci morja se kdaj pa kdaj radi podamo v hribe. V društvu Morigenos smo se to soboto odpravili na pohod na Nanos, z namenom druženja ob uživanju lepot naše kopenske narave (več fotografij najdete tukaj). Da pa ni bil celotni konec tedna le kopenski, smo se v nedeljo podali tudi na morski teren, kjer se nam je pridružil Ace, nam zelo dobro znani delfin.


21. 11. 2014

Darilo je lahko tudi drugačno …

… letos presenetite svoje najbližje z malce neobičajnim, zanimivim, lepim in koristim darilom: podarite "posvojitev delfina" ter tako podprite raziskovanje in varstvo delfinov v slovenskem morju.

Za posvojitev delfina, ki velja eno leto, boste odšteli 27 €, vaši obdarovanci pa bodo prejeli: certifikat o posvojitvi z njihovim in delfinovim imenom, življenjepis izbranega delfina z njegovimi najboljšimi fotografijami, majico društva Morigenos in razglednico.

Več: Posvojite delfina 

 
 Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.


Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet Whale
 

          English

   
   
   
   
   
2014 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju