Nazadnje obnovljeno: 28. 4. 2016
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________28. 4. 2016
 
Tilen Genov iz društva Morigenos zaključil mandat v Evropskem združenju za kite in delfine

Kot smo nedavno pisali, je pretekli mesec na Madeiri (Portugalska) potekala 30. konferenca Evropskega združenja za kite in delfine (European Cetacean Society - ECS). Evropsko združenje za kite in delfine je bilo ustanovljeno leta 1987, z namenom napredovanja znanstvenega raziskovanja in varstva morskih sesalcev, ter širjenja informacij znotraj znanstvene skupnosti ter s širšo javnostjo. Tilen Genov iz društva Morigenos je bil pred štirimi leti izvoljen v upravni odbor ECS, v zadnjem letu pa je bil imenovan tudi za podpredsednika. Tilen je na letošnji konferenci zaključil svoj 4-letni mandat in tako predal vlogo novoizvoljenim članom odbora, še vedno pa ima funkcijo nacionalne kontaktne osebe ECS za Slovenijo. Na zaključni prireditvi se je Odbor Tilnu zahvalil za njegovo prostovoljno delo v preteklih štirih letih. V društvu Morigenos smo ponosni, da naši člani pomagajo soustvarjati evropsko in mednarodno sceno raziskovanja in varstva morskih sesalcev.


 
21. 4. 2016

EKOBAZAR 2016
 
Na Gospodarskem razstavišču bo v petek, 22. aprila 2016, v okviru 7. mednarodne Eko konference potekal Eko bazar, na katerem se bo predstavilo tudi društvo Morigenos. Na naši stojnici boste med 9. in 16. uro lahko iz prve roke spoznali "naše" delfine in delo društva, na ogled pa bo tudi izobraževalna razstava o delfinih v slovenskem morju.

Vstopnine ni.

Eko konferenco in Eko bazar organizira društvo Planet Zemlja, ki je tudi izvajalec vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, v katerem s projektom »Ohranimo delfine v slovenskem morju« sodeluje tudi društvo Morigenos. V sklopu konference bodo podelili priznanja in nagrade v natečaju sodelujočim šolam in vrtcem.

Vljudno vabljeni!


 
1. 4. 2016

Čas je za objeme!
 
Podarite nam objem in pomagajte pri izvedbi Dneva delfinov. Z vašo pomočjo bomo v okviru akcije Objem topline blagovne znamke Dormeo v avgustu organizirali Dan delfinov v  Piranu ter opozorili na pomen ohranjanja morskega okolja in njegove biotske raznovrstnosti. Slovensko morje (skupaj z okoliškimi vodami) je pomemben življenjski prostor majhni, a stalni populaciji delfinov. Delfini so pomemben del morskega ekosistema. Z učinkovito zaščito delfinov lahko zaščitimo tudi ostala bitja in celotno okolje, v katerem delfini živijo. Obstoj delfinov pri nas ogrožajo mnogi človeški vplivi, kot so onesnaženje, hrup, gost pomorski promet, prekomerni ali neprimerni ribolov in splošna degradacija morja in njegove obale. S primernim ravnanjem, lahko negativne vplive na delfine in njihovo življenjsko okolje močno zmanjšamo. Glavni namen Dneva delfinov je širšo javnost preko različnih aktivnosti, delavnic in izobraževanja opozoriti na dejstvo, da delfini živijo tudi v slovenskem morju ter vzbuditi zavedanje, da je naše morje vredno varovati.

Da bo izvedba dogodka uspešna, potrebujemo vašo pomoč. Pomagate nam lahko tako, da nam VSAK DAN v mesecu aprilu s klikom na spletni strani Objem topline podarite objem. Ob prvem obisku strani in podarjenem objemu vpišite svoj elektronski naslov za registracijo (potrebna je zgolj prvič za začetek glasovanja, vaš email pa se ne bo uporabljal v marketinške namene), nato kliknite »Podarjam objem«. Objem je uspešno podarjen, ko se številka poveča za 1 in se obarva zeleno. V kolikor želi iz istega računalnika podariti objem na isti dan še kdo drug, morate pred tem počistiti zgodovino/piškotke, sicer objem ne bo mogoč. Iz istega računalnika lahko na dan glasuje največ 5 ljudi.

Večje število prejetih objemov bo povečalo naše možnosti za prejem donacije, ki bo omogočila izvedbo Dneva delfinov. Samo z enim klikom na dan lahko ogromno pripomorete pri realizaciji dogodka.

Hvala za vaše objeme!

 
 
 
 

Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2016 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju