Nazadnje obnovljeno: 24. 10. 2016
 
 
 

 

DOBRODOŠLI V DRUŠTVU MORIGENOS!
_______________________________________________________________Društvo Morigenos združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

Radi bi, da se nam pridružite tudi vi!
ZADNJE NOVICE
______________24. 10. 2016
 
66. zasedanje Mednarodne komisije za kitolov

Danes se je Portorožu pričelo 66. zasedanje Mednarodne komisije za kitolov (International Whaling Commission – IWC), ki ga gosti Republika Slovenija.

Poleg okoli 400 delegatov držav članic IWC z vsega sveta se dogodka udeležujejo tudi številne nevladne organizacije, ki si prizadevajo za izboljšano varstvo kitov. Društvo Morigenos, kot lokalna nevladna organizacija, ki se ukvarja s preučevanjem kitov in delfinov ob slovenski obali in v Tržaškem zalivu, sodeluje pri mnogih spremljevalnih dejavnostih in sestankih kot je npr. srečanje Varstvenega odbora IWC, Tilen Genov, predsednik društva Morigenos, pa je tudi član Znanstvenega odbora IWC. Društvo Morigenos je v okviru dogodka pripravilo razstavo fotografij delfinov ob slovenski obali, udeleženci zasedanja pa so kot darilo prejeli tudi kolekcijo znamk »Delfini in kiti severnega Jadrana«, ki jo je pripravilo društvo Morigenos.

Letošnja konferenca bo potekala v luči 30. obletnice prepovedi komercialnega kitolova. Moratorij, ki je bil sprejet leta 1986, je velika zgodba o uspehu in je rešil življenja več sto tisoč kitov po vsem svetu. Zato je ključno, da se moratorij ohrani in da se ga tudi v celoti spoštuje. V ospredju razprav bodo tudi druge grožnje kitom, kot so trčenja z ladjami, prilov, podvodni hrup, kemično onesnaženje in morski odpadki.


 
14. 10. 2016
 
Podprite Slovenski projekt za delfine

Z vašo donacijo boste pripomogli k ohranjanju delfinov in njihovega življenjskega okolja v vodah severnega Jadrana.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo podporo. 
 
7. 10. 2016

Morigenos in Firbcologi
 
Ekipo Morigenos so pred časom obiskali nadebudni firbcologi. Spoznali so zanimivosti o delfinih v slovenskem morju in se naučili marsikaj o raziskovanju teh živali pri nas. Kaj vse so se naučili in počeli, si lahko ogledate v oddaji Firbcologi z naslovom O postavljanju pravil, delfinih in mavričnih rožah, ki bo na sporedu to soboto, 8. oktobra 2016, ob 8:45 na TV Slovenija 1.

Oddajo si lahko kasneje ogledate tudi v arhivu na njihovi spletni strani.

Foto: TV Slovenija - Firbcologi


 


 
 

Prijavite se na Morigenos e-novice!
E-pošta:

     Ste videli delfine? Sporočite nam!

     Raziskovalni tabori

     Posvojite delfina!

     Terapije z delfini: da ali ne? 

     E-knjiga Delfini Slovenije: morski sesalci na koncu Jadranskega morja

     Morigenos priporoča

 Društvo Morigenos ima zaradi svojega aktivnega dela na podro?ju prou?evanja in varstva delfinov v Sloveniji status partnerske organizacije mednarodnemu sporazumu ACCOBAMS (Sporazum o ohranjanju kitov in delfinov ?rnega morja, Sredozemskega morja in atlantskega obmo?ja ob njem).Društvo Morigenos je ?lan skupine Cetacean Alliance.Društvo Morigenos je bilo uradni ?lan kampanje "Leto delfinov" (2007, podaljšano v 2008) v Sloveniji.?lani društva Morigenos delujejo v organih Evropskega zdru�enja za kite in delfine.Morigenos je partner projekta Europhukes, mednarodni bazi podatkov za foto-identifikacijo kitov in delfinov.Društvo Morigenos je partner iniciative Countdown 2010, katere cilj je ustavitev zmanjševanja biodiverzitete.Društvo Morigenos je ?lan koalicije Whalewatch, ki nasprotuje komercialnemu in tako imenovanemu "znanstvenemu" kitolovu.Društvo Morigenos je ?lan Evropske koalicije za tihe oceane, ki se bori proti prekomernemu podvodnemu hrupu in neprimerni uporabi podvodnih sonarjev.Društvo Morigenos je partner projekta Krilca - projekt dobrih daril, ki pomagajo spreminjati svet na bolje.Društvo Morigenos sodeluje v projektu "Morski datlji? Ne, hvala!", ki ga vodi Zavod RS za varstvo narave.
Poletni raziskovalni tabori društva Morigenos tudi na Planet WhaleDruštvo Morigenos je partner združenja MedPAN (Mreža Mediteranskih zavarovanih območij), ki koordinira delo mreže upravljavcev zavarovanih morskih območij v Sredozemlju.Društvo Morigenos je parnter zveze World Cetacean Alliance.
 

          English

   
   
   
   
   
2016 Morigenos Copyright     design by Selena Arte  -  developed by Aurora e.orbit

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju

morigenos delfini društvo Slovenija

Morigenos - delfini v slovenskem morju